Ilzes rauga pankūkas
Piens - ja lielāka ģimene, tad vairāk.
Pienu uzsilda (nevāra), sajauc ar olu un iepriekš sašķidrinātu raugu (es to maisu krūzītē kopā ar nedaudz cukuru, kamēr paliek šķidrs), tad lēnām ber klāt miltus. Ber un maisa, kamēr mīkla atlec no bļodas malām. Miltu daudzums atkarīgs no to kvalitātes, jo vienā reizē pieberu vairāk, citā reizē mazāk. Tad atstāj mīklu uzrūgt. Pēc ne pārāk ilga laika atspiež mīklu un, kad tā atkal uzrūgst, cep pankūkas. Ar slapjo raugu process parasti notiek ļoti ātri, ar sauso nedaudz lēnāk.
Recepti iesūtīja: Ilze Zariņa, konkursa Pankūkas, pankūkas, pankūkas! dalībniece
Sastāvdaļas
- Piens - 1/2.l
- Raugs - 1/2.paciņa (vai nedaudz mazāk)
- (var izmantot sauso raugu)
- Ola - 1.gab (var arī nelikt)
- Milti
- Sāls, cukurs.pēc garšas
- Vanilīncukurs.pēc vēlmes