Omlete ar riekstiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Riekstu kodolus sakapā, samaļ vai saberž piestā. Olas sakuļ, pielej šķidrumu, pieliek riekstus un sāli vai cukuru (atkarībā no tā, vai omleti paredzēts pasniegt kā sāļo vai kā saldo ēdienu). Porciju panniņās vai ugunsdrošā stikla veidnē izkausē sviestu, ielej maisījumu, liek sakarsētā cepeškrāsnī un karsē, līdz ola sarecējusi. Pārāk ilgi karstumā turēta omlete kļūst sausa un negaršīga.

Omletes olu masā var iemaisīt daudz sakapātu diļļu, pētersīļu, estragona vai citu garšas zaļumu, tad omlete iznāk ''zaļa".

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 5.gab
  • Sviests - 2.ēd.k.
  • Riekstu kodoli - 2.ēd.k.
  • Piens vai ūdens - 5.ēd.k.