Ķeizara jeb saldā omlete

Vai gan omletei vienmēr jābūt sāļai? Šeit saldās omletes recepte - sanāks gaisīga kūka, ko pirms pasniegšanas jāpārkaisa ar cukuru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

6 personām

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, pienu, miltus, sāli, iejauc viendabīgu mīklu un noliek uz 30 minūtēm, lai uzbriest. Pievieno stingri saputotus olu baltumus un rozīnes. Uz pannas sakarsē 1 ēdamkaroti sviesta, uzliek 1/4 mīklas un cep 3 minūtes, līdz apakšpuse kļuvusi zeltaini brūna. Pankūku apgriež un cep vēl 3 minūtes. Gatavo pankūku ar divām dakšiņām saplucina, pacep vēl 1 minūti un noliek siltumā. Tāpat izcep pārējās pankūkas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar ābolu kompotu vai cukurotām ogām.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 8.gab
  • Cukurs - 1.ēd.k.
  • Piens - 1.tase
  • Milti - 250.g
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Rozīnes - 100.g
  • Sviests - 4.ēd.k.
  • Pūdercukurs - 3.ēd.k.