Grauzdēta maizīte ar šķiņķi

FOTO: Shutterstock.com

Olas saputo ar sāli, ūdeni un ķiploku. Sīki sagriež šķiņķi un sasmalcina zaļos lociņus. Pannā sakarsē taukus un liek cepties olu maisījumu. Kad olu masa ir nedaudz sabiezējusi, pievieno šķiņķa gabaliņus, zaļos lociņus un turpina cept, līdz omlete ir gatava. Omleti liek uz četrām maizes šķēlēm. Atlikušās četras šķēles uzliek virsū. Maizītes apcep ieeļļotā un sakarsētā pannā. Var izmantot sviestmaižu grilu.

Maizītes pasniedz ar sviagiem zaļajiem salātiem, redīsu un tomātu šķēlītēm.

Šķiņķi var aizstāt ar kādu citu kūpinātas gaļas izstrādājumu. Zaļos lociņus var aizvietot ar pētersīļiem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 4.gab
  • Ūdens - 4.ēd.k.
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Sasmalcināta ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Šķiņķis - 100.g
  • Sasmalcināti zaļie lociņi - 2.ēd.k.
  • Eļļa - 1.ēd.k.
  • Grauzdiņu maize - 8.šķēles
  • Eļļa maizīšu cepšanai - 1.ēd.k.