Itāliešu pusdienmaize

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Maizes rikas apziež ar margarīnu vai sviestu. Olas sakuļ ar minerālūdeni. Pievieno sāli un piparus. Margarīnu pannā karsē, līdz tas kļuvis zeltains. Cep omleti. Nepārtraukti ar dakšiņu jāmaisa, lai tā izceptos viscaur. Tomātus noskalo un sagriež daiviņās. Maurlokus sasmalcina. Omleti pārloka uz pusēm un sagriež divās daļās. Omleti liek uz maizes. Virsū kārto tomātus, visu apkaisa ar maurlokiem. Var pasniegt pie tējas, alus vai buljona.

Rupjmaizes rikas vispirms ieteicams apgrauzdēt, tad maizes būs īpašs gardums.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Formas rupjmaizes rikas - 2.gab
  • Margarīns vai sviests - 2.tējk.
  • Olas - 2 - 3.gab
  • Minerālūdens - 2 - 3 .ēd.k.
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Margarīns - 1.ēd.k.
  • Kokteiļtomātiņi - 200.g
  • Sasmalcināti maurloki - 2.ēd.k.