Pankūku torte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bļodā sakuļ olas. Pievieno pusi no piena daudzuma un visus miltus. Samaisa viendabīgu mīklu. Pievieno atlikušo pienu, sāli un taukvielas. Cep lielas un plānas pankūkas. Starp pankūkām ieteicams likt sviestpapīru, tad atdzisušās pankūkas būs viegli atdalīt citu no citas. Pankūkas liek uz servējamā šķīvja. Katru kārtu paziež ar ievārījumu. Augšējo pankūku pārklāj ar putukrējumu. Uzkaisa ogas un pasniedz nekavējoties.

Pankūkas var rotāt arī ar saldējuma bumbiņām vai gabaliņiem. Rotājumam noderēs arī citas ogas.

Sāļā torte: pildījumam var izmantot maltās gaļas mērci un rīvētu sieru.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 3.gab
  • Piens - 600.g
  • Kviešu milti - 160.g
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • kausēts margarīns vai sviests - 2.ēd.k.
  • Pildījumam:
  • aveņu vai melleņu ievārījums - 400.g
  • Rotajumam:
  • Saputots saldais krējums - 200.g
  • svaigas vai saldētas avenes un mellenes - 100.g