Perfektu plāno pankūku recepte

Protams, ja vēlas treknāku un kraukšķigāku pankūku, sviestu var uz pannas izkausēt pirms katras pankūkas.

FOTO: Shutterstock.com

Protams, ja vēlas treknāku un kraukšķigāku pankūku, sviestu var uz pannas izkausēt pirms katras pankūkas.

Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, sakuļ, tad pievieno izkausētu sviestu. Atstāj mīklu uzbriest vismaz 20 - 30 minūtes. Masai jābūt trekna saldā krējuma konsistencē. Sakarsē pannu un izkausē sviesta piciņu, tad uzlej kausu mīklas uz sakarsētās pannas un izlīdzina. Izmantojot plānu virtuves lāpstiņu, apgriež pankūku otrādi, izcep un noņem no pannas. Nākamajām pankūkām sviestu nevajag, jo tas jau ir pievienots mīklai. Protams, ja vēlas treknāku un kraukšķigāku pankūku, sviestu var uz pannas izkausēt pirms katras pankūkas.

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

www.una.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 1.glāze
  • Ūdens - 1/2.glāze
  • Piens - 1/2.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Cukurs - 1.tējk.
  • Sāls.naža gals
  • kausēts sviests mīklai - 2.ēd.k.
  • Sviests cepšanai - 1.tējk.