Pildītas saldās un sāļās pankūkas. Gatavošana pa soļiem

Sagatavo lielākus krājumus, ieliec saldētavā un ēd, kad nav laika gatavot!

FOTO: Shutterstock.com

Sagatavo lielākus krājumus, ieliec saldētavā un ēd, kad nav laika gatavot!

Sastāvdaļas maltās gaļas pildījumam:
-250g maltā gaļa
-1 burkāns
- 1/2 paprika
-1 liels sīpols
-garšvielas
-ap 50g siers

Pagatavošana:
Uz pannas liekam malto gaļu, cepam, un lai tā būtu mazos graudiņos, nevis lielos gabaliņos, tad to ar dakšiņu saspaidām.
Pievienojam sīki sagrieztu sīpolu. Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam.

Pa to laiku nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves burkānu, pievienojam pannā.

Sagriežam mazos gabaliņos papriku, liekam pannā, pievienojam garšvielas. Visu sautējam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot. Sautējam ap 15 minūtēm.

Kad gatavs, liekam trauciņā, pierīvējams sieru, izmaisām.

Sastāvdaļas sāļajai mīklai:
-250ml piens
-3 olas
-1 tēj.k cukurs
-1/2 tēj.k sāls
-1 ēd.k eļļa
-7 ēd.k milti

Pagatavošana:
Ar putojamo slotiņu samaisam olas ar cukuru, sāli

pievienojam miltus,

šādas piepildītas ēdamkarotes, ar mazu kaudzīti. izmaisām, lai nav kunkuļi. Pievienojam eļļu. Uzsildām pienu, lai ir minimāli silts, lejam olu/miltu masā. Izmaisām, lai ir viendabīga mīkla bez kunkuļiem.

Pašā sākumā pannu mazliet apsmērējam ar eļļu, neuzlejam, bet apsmērējam, tad lejam mīklu - tik, lai ir plānas, plānas pankūciņas. Cepam no vienas puses, tad ņemam nost un liekam uz dēlīša vai arī uz galda virsmas ar nezicepto pusi, kas mazliet ieeļļota.

Liekam pa vidu pildījumu un salokām.

Tā izcepam visas pankūciņas.

Sanāca 10 pankūkas. Pildījums ap 1 ēd.k uz vienu pankūku.


Sastāvdaļas biezpiena pildījumam:
-200g biezpiens
-1 olas dzeltenums
-cukurs,vaniļas cukurs pēc garšas
-1 ēd.k skābais krējums
Trauciņā liekam visas sastāvdaļas,izmaisam.


Sastāvdaļas saldajai mīklai:
-200ml piens
-ap 3 ēd.k cukurs
-vaniļas cukurs
-1/3 tēj.k sāls
-1 ēd.k citrona sula - dos skaistu krāsu un neparastu garšu.
- 3 olas un 1 olas baltums, kas palika no biezpiena pildījuma gatavošanas
-1 ēd.k eļļa
-7 ēd.k milti

Pagatavošana: Olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli samaisām, pievienojam miltus, izmaisām, lai nav kunkuļi, pievienojam citrona sulu, eļļu, izmaisām, pievienojam mazliet uzsildītu pienu, izmaisām. Lejam mīklu uz pannas, cepam no vienas puses, tad liekam uz ieeļotas virsmas ar necepto pusi.
Liekam pildījumu, salokām.

 

Gatavas pankūkas apcepam eļļā no abām pusēm. Pildījums uz vienas pankūkas ap 1 ēd.k. Šīs arī iznāca 10 gabalas.

Pankūkas lieliski garšo gan siltas, gan arī aukstas.
Pa kreisi ar biezpiena pildījumu, pa labi - ar gaļas.
Sanāca ļoti skaistas, maigas, gardas pankūciņas.


Man tik liels prieks par šo recepti, jo izdevās Super!!! 
Biezpiena pankūciņas ēdam ar smilksķērkšķu - ābolu ievārījumu.

Gaļas pankūciņas ar skābo krējumu.

Reklāma
Reklāma

 

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas

  • Piens
  • Olas
  • Cukurs, sāls
  • Milti
  • Eļļa
  • Maltā gaļa
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Garšvielas
  • Siers
  • Biezpiens
  • Vaniļa
  • Citrons