Veselīgie biezpiena plācenīši ar rīsu pārslām

Biezpiena plācenīši garšo daudziem, tās ir bērnības atmiņas, skolas laika gardums. Ieskaties manā mazliet citādā biezpiena plācenīšu receptē, kurai olas nav nepieciešamas.

Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai marmelādes gabaliņus, vai kokosa skaidiņas, vai arī, lai mazāk kaloriju kaltētas dzērvenes, tās mazāk bagātas ar kalorijām kā rozīnes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai marmelādes gabaliņus, vai kokosa skaidiņas, vai arī, lai mazāk kaloriju kaltētas dzērvenes, tās mazāk bagātas ar kalorijām kā rozīnes.

 

Sastāvdaļas:

1 glāze piens (250ml)

1/2 glāze rīsu pārslas (125ml)

2 tēj.k vaniļas cukurs (Dancuker)

5 ēd.k cukurs,bet var jau pēc katra garšas

ap 4 ēd.k kukurūzas milti mīklā un vēl apviļāšanai,vai arī parastie milti,vai manna,(precīzu daudzumu nevar pateikt,jo tas atkarīgs kāds biezpiens)

200g biezpiena, man bija viendabīgs, mitrs, ja ir graudains, var to sablenderēt, ja sauss, tad mazāk milti būs nepieciešami

 

Gatavošana:

Uzvāram pienu, ieberam rīsu pārslas un vārām uz mazas uguns, līdz uzbriest, visu laiku apmaisot, lai putra neaizmūk. Gatavo putru vel atstājam zem vāka, lai briest.

 

Pa to laiku biezpienam pievienojam cukuru, vaniļas cukuru.

 

Rīsu pārslu putru pievienojam biezpienam, izmaisām.

 

Beram pa karotītei miltus, skatāmies kāda konsistence.

 

Reklāma
Reklāma

Mīklai jābūt biezai, lai, rokās paņemot, nelīp klāt.

 

Veidojam no mīklas bumbiņas, ko saplacinām pankūciņā.

 

Katru pankūciņu apviļājam no abām pusēm miltos,bet var arī to nedarīt.

 

 

Cepam uz pannas pavisam nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm līdz skaisti,viegli brūni plācenīši.

 

Pasniegt var, kā vēlas - ar ievārījumu, krējumu, ķīseli vai kādu mērci, bet var arī ēst bez piedevām.

 

Ļoti gardi un diezgan ātri, ļoti vienkārši pagatavojami!

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas