Sātīga omlete ar sieru un sparģeļiem
Ātrs un ļoti sātīgs ēdiens. Pavasarīgs ēdiens. Brokastu vai vakariņu ēdiens. Šī omlete ir ļoti garda! Turklāt vienkāršs veids, kā izmantot sparģeļus, ja tikai vēl mācāties ar tiem apieties, iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.
Omletes cepšanā viss, manuprāt, atkarīgs no:
labas kvalitātes olām
pareizas temperatūras pannas, ka tiek lietas virsū sakultās olas
nepieraujoša panna
Izejvielas (1 pers):
Sastāvdaļas:
3 mazas vai 2 lielākas olas
pāris karotes skābā krējuma
sāls
50 g rīvēta siera (es ņēmu Grijēras sieru)
4 sparģeļi
eļļa cepšanai
Gatavošana:
1. Trauciņā sakuļ olas ar krējumu un pievieno sāli.
2. Uzvāra ūdeni. Sparģeļiem nogriež cietos, kokainos galus (tos var izmantot zupas gatavošanā), atstājot tikai augšējo daļu – kādus 10 cm. Tad šos galus sagriež uz pusēm vai 3 daļās gareniski. Liek bļodiņā ielietā vārošā ūdenī (tā, lai sparģeļi būtu noklāti), bļodu pārklāj un atstāj uz 4-5 minūtēm.
3. Uzkarsētā eļļā pannā lej sakulto olu masu un cep uz vidējas uguns apt.1 minūti. Tad omletes vidū gareniskā strīpiņā ber rīvēto sieru un tam pa virsu liek sparģeļus (skat.foto augstāk!).
4.Cep, kamēr apakša omletei gaiši brūna un virspuse vairs nav pilnīgi šķidra.
Omleti noslidina no pannas uz šķīvja un maliņas saceļ uz vidu, gandrīz noklājos visus sparģeļus un izkusušo sieru. Pasniedz nekavējoties!
Avots: lindasvirtuve.lv