Svētdienas brokastu pica

"Laisks svētdienas rīts… nekur nav jāsteidzas, varu mierīgi dzert savu rīta kafiju kaut stundu, klausīties radio un nodoties eksperimentiem virtuvē, jo ir uznākusi iedvesma…  Kaķis murrā gulēdams uz grīdas siltākās vietas un gaida, kad šim atleks kāds kumosiņš no, cerams, viņasprāt, ne-veģetārā topošā ēdiena!" raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Pirms pica gatava, uz tās uzsit četras olas.

FOTO: no personīgā arhīva

Pirms pica gatava, uz tās uzsit četras olas.

 

Brokastu picas recepte patiesībā ļoti ļoti vienkārša – sastāvs atkarīgs no tā, kas atrodams ledusskapī.

 

Manas picas sastāvdaļas šoreiz bija:

* nopērkamā picas mīkla pamatnei

* tomātu mērce un saldā čili mērce

* kūpināts šķiņķis

* svaigas olas

* raudene

* rīvēts siers

* pasniedzu kopā ar rukolu vai spinātiem

Reklāma
Reklāma

 

1. Pamatnei izmantoju veikalā nopērkamo gatavo picas mīklu, kas jau izrullēta apaļa.

Pirms likt pamatnei kaut ko tai virsū, apcepu to cepeškrāsnī 5 minūtes (tā, lai pamatne izcepusies, bet malas vēl nav brūnas) 190C.

2. Virsū kārtoju – tomātu mērci, saldo čili mērci, kūpināta šķiņķa gabaliņus. Izveido 4 bedrītes (tajās vēlāk tiks iesistas olas).

 

3. Apbēru ar žāvētu raudeni un nedaudz nedaudz rīvēta siera. Liku atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm (vai kamēr gandrīz gatava).

4. Pirms pica gandrīz gatava, uz tās uzsit 4 olas. Labāk to darīt tuvāk centram, lai olas nenotek no picas virsmas.

Liek atkal cepeškrāsnī un cep, līdz olu baltumi kļūst balti (apm. 5-7 minūtes). Cep vēl nedaudz ilgāk, ja vēlas izcept arī dzeltenumus.

5. Ņem ārā no krāsns un pasniedz galdā, apbērtu ar svaigu rukolu vai spinātiem.

 

Avots: lindasvirtuve.lv

Saistītie raksti