Lielā dāņu sviestmaize

Gribētos piekrist dāņiem, ka viņu lielā sviestmaize, ko Dānijā pieņemts ēst brokastīs, otrajās brokastīs, pusdienās, launagā un vakariņās, kā arī starp ēdienreizēm, ir pati īstākā starp sendvičiem, frančmaizēm, hotdogiem un tamlīdzīgiem izstrādājumiem. 

Lielā dāņu sviestmaize tiek gatavota no visa tā svaigākā, kas atrodams virtuvē. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielā dāņu sviestmaize tiek gatavota no visa tā svaigākā, kas atrodams virtuvē. Foto: Imants Ķīkulis

 

Gareniski griezta pilngraudu maizes šķēle, mājas siers, plānās ripiņās sagriezti redīsi un gurķis, ass zilā pelējuma siers, marinētas anšovu filejas, kreses dīgsti, sāls, svaigi malti melnie pipari. Maize būs sātīgāka, ja uz šķēlītes uzziedīsi paša gatavotu garšaugu sviestu un tad klāsi virsū mājas sieru. Redīsus un gurķus vari papildināt ar tomātu šķēlītēm, bet kreses – ar sakapātām dillēm un lociņiem. Anšovu fileja sviestmaizei piešķir pikantumu un labi sader ar lielāko daļu pavasara dārzeņu un zaļumu. Savukārt zilais siers padara maizi aristokrātiskāku. Pavasara sviestmaizei lieliski piederas vārītas olas šķēlītes.


 

Liec virsū sviestmaizei:

* kūpinātu laša šķēli, vārītas olas ripu, salātu mērci, svaigu dilles zariņu,

* cūkas cepeša šķēli, marinētus sarkanos sīpolus, žāvētas plūmes, izmērcētas konjakā,

Reklāma
Reklāma

* marinētu siļķi, kapātu vārītu olu, krējumu, aizdarītu ar sev tīkamām garšvielām, kaperus,

* aknu pastēti, vārītas liellopa mēles šķēli, marinētu gurķi, pavasara lociņus. 

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas