Pildīts brī
To labāk gatavo iepriekšējā dienā un pa nakti turi ledusskapī, lai savelkas garšas. Vari izmantot arī kamambēru vai kazas siera ritulīti
Gatavošana 15 minūtes plus ap 20 minūtēm piparu cepšana, plus nostāvēšanās pa nakti ledusskapī
Sastāvdaļas:
1 sarkanais saldais pipars
1 tējk. olīveļļas
1 tējk. balzametiķa
1 ēdk. mandeļu plāksnīšu
1 ritulītis brī siera, ap 10 cm diametrā
pāris lapiņu rozmarīna
pasniegšanai nedaudz extra virgin olīveļļas
Gatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni ļoti karstu vai, ja iespējams, lieto grilu. Piparu sagriez 4 daļās, iztīri. Liec nelielā panniņā, apslaki ar etiķi un eļļu. Cep apgrozot, kamēr miziņa vietumis apmelnējusi. Mizu nolobi, cik labi vien vari. Karstajā krāsnī viegli apgrauzdē mandeļu skaidiņas.
2. Ar asu, šauru nazi pārgriez sieru horizontāli uz pusēm. Uzmanīgi atdali puses.
3. Uz vienas puses klāj cepto piparu. Glīti piegriežot pēc siera formas. Pārkaisi ar mandeļu plāksnītēm. Uz otras puses uzkaisi mazliet rozmarīna. Ar to nedrīkst pārspīlēt, ja neesi pārliecināts, ka šis aromāts patīk. Vari arī nelikt to nemaz. Saliec abas puses kopā un uzmanīgi saspied. Ietin sieru atpakaļ papīrā un ieliec uz nakti ledusskapī.
4. Iztin sieru no papīra, liec uz šķīvja vai koka dēlīša, sagriez kumosos, uzpilini eļļu.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/5