Perfektā auzu pārslu putra angļu gaumē ar kanēli un riekstiem
Auzu putrā slēpjas brīnumains spēks
Sastāvdaļas:
2 1/4 glāzes ūdens
1 glāzes auzu pārslu
1/2 tējk. kanēļa
1/2 glāzes rozīņu
1/4 glāzes drupinātu valriekstu
nažagals sāls
pēc garšas piens, saldais krējums, sīrups vai medus
Gatavošana:
Uz straujas uguns uzvāra ūdeni, kuram pievienots sāls. Verdošajā ūdenī ieber pārslas un maisot vāra vēl 5 minūtes. Tad pievieno rozīnes, kanēli, valriekstus, ja vēlas arī pienu vai saldo krējumu, sīrupu vai medu, izmaisa, noņem no uguns un 5 minūtes zem vāka ļauj putrai uzbriest un pilnveidoties. Pasniedz ar pienu un ko saldu.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi