Cepampannā ceptas pankūkas

Pasniedz ar putukrējumu, vaniļas mērci vai saldējumu!

Pankūkas ar ķiršiem. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pankūkas ar ķiršiem. Autores foto

 Cepampannā ceptas pankūkas

Pagatavošana:

Cepampannā ieklāj cepamo papīru. Un liek krāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem (Ja ar gaisa cirkulāciju- 175 grādi).

Olas liek bļodā un ar mikseri puto. Putojot iebirdina 2 ēdamkarotes cukura. Olas jāputo apmēram 5 minūtes. Tad pievieno pienu un iemaisa. Maisot masu tajā pa karotei iesijā miltus. Nobeigumā pievieno minerālūdeni un ātri apmaisa.

Karsto cepampannu izņem ārā no krāsns, mazliet ietauko cepampapīru. Uzlej virsū mīklu, izlīdzina. Virsū kārto ķiršus, cep apmēram 12 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Ja vēlās uz atsevišķas pannas bez taukvielām apbrūnina mandeļu lapiņas. Atdzesē tās.

Gatavo pankūku apkaisa ar atlikušo cukuru un ar cepampapīra palīdzību sarullē ruletē. Uzkaisa mandeļlapiņas un pūdercukuru. Sagriež 2-3 cm biezās šķēlēs. Pasniegt var ar putukrējumu, vaniļas vai šokolādes mērci, vaniļas saldējumu.

Kā pamatēdiens paredzēts 3 - 4 personām.

 

Sastāvdaļas

  • Ķirši - 700.g
  • Olas - 4.gb.
  • Cukurs - 60.gr.
  • Piens - 200.ml.
  • Milti - 100.gr.
  • Minerālūdens - 2.ēdamkarotes
  • Mandeļu lapiņas - 30.gr.
  • Eļļa - 1.ēdamkarote
  • Pūdercukurs - 1.ēdamkarote