Kartupeļu omlete ar zaļumiem
Pateicoties savām vērtīgajām īpašībām, rapšu eļļa tiek dēvēta par ziemeļu olīveļļu. Mūsu platuma grādos dzīvojošajiem tā ir piemērota un ieteicama.
Sastāvdaļas:
3 olas,
5 ēdamkarotes rapšu eļļas,
4 lieli kartupeļi,
viens liels sīpols,
sāls,
zaļumi.
Pagatavošana:
Uz pannas karstā rapšu eļļā cep smalkās ripās sagrieztus kartupeļus. Kad tie gandrīz gatavi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un turpini cept, līdz gatavs. Paralēli sakul olas ar sāli, pievieno ēdamkaroti ūdens. Nogriez zemāku temperatūru, ielej olu kulteni pannā, uzliec virsū vāku un cep 4–5 minūtes. Tad izmēģini īpašu TRIKU – mēģini tā apgriezt omleti, lai tā paliktu uz vāka. Pēc tam lēnām ieslidini cepamo atpakaļ pannā. Kad tas veiksmīgi izdarīts, turpini cept omleti gatavu vēl 3–4 minūtes. Ļauj mazliet atdzist, sagriez kā kūku un pārsteidz savus draugus un ģimeni!
Recepti iesaka: pavārs Mārtiņš Sirmais