Augļu krēms – kokteilis pavasara brokastīm

Kokteilis sastāv no trim kārtām, no kurām divas - ābolu un banānu - vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā. No rīta pagatavo apelsīnu mērci, liec visu platās glāzēs vai saldēdiena trauciņos un pasniedz. 

Trīs kārtu kokteilis. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīs kārtu kokteilis. Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas:

Ābolu biezenis

Gatavošana 20 minūtes

250 g ābolu, ieteicams zaļo, iztīrītu, sagrieztu gabalos

120 ml ūdens

40 g cukura

sula no puscitrona

Liec mazā katliņā visas sastāvdaļas, pārsedz ar vāku un sautē, kamēr āboli ir ļoti mīksti (atkarīgs no ābolu šķirnes). Biezeni sablenderē un izberz caur sietu. 

 

Banānu muss

Gatavošana 10 minūtes

1 banāns

2 ēdk. svaigas apelsīnu sulas

1 ēdk. svaigas citrona sulas

200 ml saldā krējuma

Reklāma
Reklāma

šķipsniņa kanēļa

Nomizo un sagriez banānu gabalos, kopā ar sulām un kanēli sablenderē. Saputo krējumu tā, lai tas vēl būtu lejamā konsistencē. Uzmanīgi iecilā krējumu augļu masā.

 

Apelsīnu mērce

Gatavošana 10 minūtes plus dzesēšana

1 ola

90 g cukura

130 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas

 

Pagatavošana:

Pievieno olai 1/3 cukura un puto ar mikseri, kamēr veidojas krēmīgas putas. Mazā katliņā uzvāri apelsīnu sulu kopā ar palikušo cukuru. Putojot olas ar slotiņu, lej klāt karsto sulu. Masu lej atpakaļ katliņā un lēni karsē, nepārtraucot putošanu, aptuveni 2 minūtes. Masu nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns, atdzesē. 

Kārto platās glāzēs vai saldēdiena trauciņos. Apakšējā slānī liec ābolu biezeni, tad banānu musu, pārlej ar apelsīnu mērci.

 

 Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/marts

 

Sastāvdaļas