Augļu krēms – kokteilis pavasara brokastīm
Kokteilis sastāv no trim kārtām, no kurām divas - ābolu un banānu - vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā. No rīta pagatavo apelsīnu mērci, liec visu platās glāzēs vai saldēdiena trauciņos un pasniedz.
Sastāvdaļas:
Ābolu biezenis
Gatavošana 20 minūtes
250 g ābolu, ieteicams zaļo, iztīrītu, sagrieztu gabalos
120 ml ūdens
40 g cukura
sula no puscitrona
Liec mazā katliņā visas sastāvdaļas, pārsedz ar vāku un sautē, kamēr āboli ir ļoti mīksti (atkarīgs no ābolu šķirnes). Biezeni sablenderē un izberz caur sietu.
Banānu muss
Gatavošana 10 minūtes
1 banāns
2 ēdk. svaigas apelsīnu sulas
1 ēdk. svaigas citrona sulas
200 ml saldā krējuma
šķipsniņa kanēļa
Nomizo un sagriez banānu gabalos, kopā ar sulām un kanēli sablenderē. Saputo krējumu tā, lai tas vēl būtu lejamā konsistencē. Uzmanīgi iecilā krējumu augļu masā.
Apelsīnu mērce
Gatavošana 10 minūtes plus dzesēšana
1 ola
90 g cukura
130 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
Pagatavošana:
Pievieno olai 1/3 cukura un puto ar mikseri, kamēr veidojas krēmīgas putas. Mazā katliņā uzvāri apelsīnu sulu kopā ar palikušo cukuru. Putojot olas ar slotiņu, lej klāt karsto sulu. Masu lej atpakaļ katliņā un lēni karsē, nepārtraucot putošanu, aptuveni 2 minūtes. Masu nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns, atdzesē.
Kārto platās glāzēs vai saldēdiena trauciņos. Apakšējā slānī liec ābolu biezeni, tad banānu musu, pārlej ar apelsīnu mērci.
Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/marts