Atspirdzinošs deserts brokastīm! Ar ogām, jogurtu un cepumiem
Desertā izmanto avenes, zemenes, ķiršus vai mellenes - aukstajā sezonā izmanto saldēto ogu krājumus.
Sastāvdaļas:
- 300 g saldētu aveņu
- 100 g biskvītu vai auzu pārslu cepumu
- 250 g jogurta bez piedevām (vai rūgušpiena)
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana:
Avenes sasmalcina blenderī kopā ar pūdercukuru, ātri izberž caur sietu. Vajadzētu iznākt sorbeta konsistencei.
Cepumus liek turzā un sasmalcina ar mīklas veltni, āmuriņu vai stampiņu.
Skaistā glāzē kārtām liek avenes, jogurtu un cepumus, tad atkal aveņu un jogurta kārtu.
Pārkaisa ar sasmalcinātiem cepumiem.
Es zinu, ka to gatavoja visi, avenes aizstāja ar zemenēm, ķiršiem, mellenēm, jogurta vai rūgušpiena vietā izmantoja biezpienu, un vienalga - visi bija sajūsmā! Es neko nevaru piebilst - garšīgi!
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"