Rauga pankūkas ar griķu miltiem
Griķu milti piedod pankūkām neparastu garšu un trauslumu. Atkarībā no patikšanas vari pamainīt kviešu un griķu miltu proporcijas.
Aptuveni 30 pankūku
Gatavošana 30 minūtes plus 1 stunda raudzēšanai
Sastāvdaļas:
150 g kviešu miltu
150 g griķu miltu
šķipsna sāls
400 ml piena
15 g rauga
3 olas
2 tējk. cukura
1 ēdk. kausēta sviesta
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Pagatavo mīklu. Bļodā iesijā abus miltus un sāli. Uzsildi pienu, līdz tas remdens, un iedrupini tajā raugu. Lej pienu bļodā un samaisi viendabīgu mīklu. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru un līdz ar sviestu iemaisi mīklā. Atstāj mīklu uzrūgt aptuveni vienu stundu.
2. Cep pankūkas. Saputo olu baltumus un iecilā mīklā. Pankūkas cep iespējami biezā pannā uz vidēji lielas uguns. Pasniedz tūliņ no pannas ar ievārījumu, sīrupu, šokolādes mērci, skābu krējumu, kūpinātu lasi, saldu putukrējumu utt.
Recepte no žurnāla Labu Apetīti! 2008/2