Rauga pankūkas ar griķu miltiem

Griķu milti piedod pankūkām neparastu garšu un trauslumu. Atkarībā no patikšanas vari pamainīt kviešu un griķu miltu proporcijas.

Krievu virtuve. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krievu virtuve. Foto: Imants Ķīkulis

Aptuveni 30 pankūku

Gatavošana 30 minūtes plus 1 stunda raudzēšanai

 

Sastāvdaļas:

150 g kviešu miltu

150 g griķu miltu

šķipsna sāls

400 ml piena

15 g rauga

3 olas

2 tējk. cukura

Reklāma
Reklāma

1 ēdk. kausēta sviesta

eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

1. Pagatavo mīklu. Bļodā iesijā abus miltus un sāli. Uzsildi pienu, līdz tas remdens, un iedrupini tajā raugu. Lej pienu bļodā un samaisi viendabīgu mīklu. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru un līdz ar sviestu iemaisi mīklā. Atstāj mīklu uzrūgt aptuveni vienu stundu. 

2. Cep pankūkas. Saputo olu baltumus un iecilā mīklā. Pankūkas cep iespējami biezā pannā uz vidēji lielas uguns. Pasniedz tūliņ no pannas ar ievārījumu, sīrupu, šokolādes mērci, skābu krējumu, kūpinātu lasi, saldu putukrējumu utt.

 

Recepte no žurnāla Labu Apetīti! 2008/2

 

Sastāvdaļas