Pēcsvētku brokastīm: plānās pankūkas jeb bliņas
Ja tev ir laiks, pirms pankūku cepšanas atstāj mīklu uz pusstundiņu, lai milti sabriest. No tā pankūkas tikai iegūs.
Ap 20 pankūku
Gatavošana 30 minūtes
Sastāvdaļas:
250 g miltu
šķipsna sāls
3 olas
500 ml piena
1 ēdk. kausēta sviesta
šķipsna rīvēta muskatrieksta
kausēts sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu. Iesijā bļodā miltus, pieber sāli. Atsevišķā traukā sakul olas, līdz dzeltenumi pilnībā sajaukušies ar baltumiem, pielej pienu, samaisi. Lej to miltos un sakul gludu, šķidru mīklu. Iejauc kausēto sviestu un muskatriekstu.
2. Cep. Uzkarsē pannu, mazliet iezied to ar sviestu. Daudz taukvielu nebūs nepieciešams, jo tās jau ir mīklā. Cep pankūkas, krauj tornī un ātri sauc visus ēst!
Smalkiem viesiem pasniedz ar skābo krējumu (vari tam pievienot mazliet mārrutku), kaviāru un glāzīti auksta degvīna, bet it visiem tās labi garšos ar parastajām pankūku piedevām.
Recepte no žurnāla Labu Apetīti! 2008/2