Veselīgās brokastis: skābeņu un nātru omlete ar fetas sieru

Ir tik patīkami no rītiem baudīt omleti – gan ierasto plāno pārlocīto, gan šādu – kārdinoši biezu. To nudien ir vērts pagaršot.
Kurš varētu iedomāties, ka šī mazā, dzeldīgā nejaucene nātre ir tik garšīga un veselīga!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kurš varētu iedomāties, ka šī mazā, dzeldīgā nejaucene nātre ir tik garšīga un veselīga!

Sastāvdaļas:

150 g noskalotu nātru lapiņu

6 olas

100 ml saldā krējuma

Neliels saišķītīs sloksnēs sagrieztu skābeņu

200 g fetas siera

sāls un malti melnie pipari

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.

Uzvāra 1 l sālsūdens. Pievieno nātres un vāra 5 minūtes. Notecina, noskalo zem auksta ūdens strūklas un dvielī nospiež lieko mitrumu. Rupji sakapā.

Olas sakuļ ar krējumu, pieber sāli un piparus. Iemaisa nātres un skābenes, nedaudz skābeņu paglabā rotāšanai. Maisījumu pilda divās cepamveidnēs (3 cm dziļās, 16 cm diametrā). Cep 20 minūtes, uzreiz izņem no krāsns.

Pārkaisa ar sadrupinātu fetu un skābenēm. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

 

Avots: "Brīnišķīgās dārza veltes", Mets Vilkinsons, "Jāņa Rozes apgāds"