Veselīgās brokastis: skābeņu un nātru omlete ar fetas sieru
Ir tik patīkami no rītiem baudīt omleti – gan ierasto plāno pārlocīto, gan šādu – kārdinoši biezu. To nudien ir vērts pagaršot.
Sastāvdaļas:
150 g noskalotu nātru lapiņu
6 olas
100 ml saldā krējuma
Neliels saišķītīs sloksnēs sagrieztu skābeņu
200 g fetas siera
sāls un malti melnie pipari
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.
Uzvāra 1 l sālsūdens. Pievieno nātres un vāra 5 minūtes. Notecina, noskalo zem auksta ūdens strūklas un dvielī nospiež lieko mitrumu. Rupji sakapā.
Olas sakuļ ar krējumu, pieber sāli un piparus. Iemaisa nātres un skābenes, nedaudz skābeņu paglabā rotāšanai. Maisījumu pilda divās cepamveidnēs (3 cm dziļās, 16 cm diametrā). Cep 20 minūtes, uzreiz izņem no krāsns.
Pārkaisa ar sadrupinātu fetu un skābenēm. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.
Avots: "Brīnišķīgās dārza veltes", Mets Vilkinsons, "Jāņa Rozes apgāds"