Ideja svētdienas saldēdienam - ābolu-aveņu uzpūtenis
Rudenī jāgatavo rudenīgi ēdieni - āboli + vēlās avenes.
Sastāvdaļas:
- āboli
- avenes
- cukurs
- manna
- nedaudz citronu sula
Gatavošana:
1. Katlā ielej ūdeni, nomizo ābolus, sagriež nelielos gabaliņos. Liek tos katlā. Tad pievieno arī pārlasītas, tīras avenes.
2. Kad ogas un āboli izvārījušies un izjukuši, pievieno cukuru tik daudz, cik saldu vēlas uzpūteni.
3. Kad cukurs izkusis, katlā, nepārtraukti maisot, sijā mannu.
4. Kad uzpūtenis ir sabiezējis, to lej bļodā un atdzesē.
5. Kad tas atdzisis, ar mikseri saputo. Saputojot, uzpūtenis kļūst gaišāks un pufīgāks.
6. Uzpūteni pasniedz ar aukstu pienu.
Lai Jums sanāk jaukas brokastis!
Receptes autore - Agita Gabrāne.