Mājās gatavots cīsiņš mīklā – bērniem garšos!

 
Šī ir lieliska recepte, ja jāņem līdzi sātīgu ēdienu ārpus mājas, piemēram, uz skolu pusdienu kārbiņā vai ekskursijā.
Šādam sātīgam pīrādziņam pusdienu kārbiņā klāt jāliek svaigas burkānu šķēles, gurķi vai mazie tomātiņi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādam sātīgam pīrādziņam pusdienu kārbiņā klāt jāliek svaigas burkānu šķēles, gurķi vai mazie tomātiņi.

Sastāvdaļas 

 

kārtainajai mīklai:

  • sviests 
  • krējums 
  • milti – viss vienādās proporcijās;

 

pildījumam:

  • cīsiņi
  • kečups
  • sezama sēkliņas, ja vēlas
  • ola pīrādziņu pārsmērēšanai.

 

Gatavošana:

  1. No norādītajām sastāvdaļām – sviests, krējums un  milti – samīca kārtaino mīklu un uz stundu liek ledusskapī. 
  2. Pēc tam mīklu plāni izveltnē, sagriež taisnstūra gabaliņos, pārsmērē ar kečupu un, liekot cīsiņu no stūrīša, ierullē to mīklā.
  3. Pīrādziņu pārsmērē ar sakultu olu, uzber sezama sēkliņas dekoram. 
  4. Cep gatavus.

 

Atceries! 

Šādam sātīgam pīrādziņam pusdienu kārbiņā klāt jāliek svaigas burkānu šķēles, gurķi vai mazie tomātiņi. 

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījusi: Anna K., konkursa Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai dalībniece

 

Mājās gatavots vistas hamburgers

“Tā kā bērniem ļoti patīk burgeri, lielākoties dēļ visām krāsainajām reklāmām, ne garšas dēļ, tad nolēmu savu krustdēlu iesaistīt eksperimentā – pagatavot hamburgeru mājās,” raksta konkursa “Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai” dalībniece Kristīne Ločmele. 

 

Secināju, ka bērnam ir daudz interesantāk pašam pagatavot burgeru. Nopirkām apaļās maizītes, kas atrodamas gandrīz jebkurā veikala maizes plauktā, žāvētu vistiņu, Spilvas mērci, salātu lapas, tomātus, bet gurķi ņēmu no sava dārza. Paši izveidojām burgerus, kas bija garšīgāki par tiem, kas nopērkami ātrās ēdināšanas restorānos!

 

Iesūtījusi Krisīne Ločmele, konkursa Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai dalībniece