Cepeškrāsnī ceptas karstmaizes ar olu

“Izvēloties, ko likt skolēnam pusdienu kārbiņā, jāņem vērā ne vien garša, bet arī ēdiena ārējais izskats – jābūt bērnam pievilcīgi,” raksta Anna Periligina, kas ir skolotāja un konkursa Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai dalībniece.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skolotāja teic, ka bērniem pusdienu kārbiņās visbiežāk līdzi tiek dotas  sviestmaizes un augļi. “Es ļoti atbalstu arī pašreizējo akciju "skolas piens" un "skolas auglis", kuru ietvaros 1.-9.klašu skolēni dažas reizēs nedēļā saņem piena paciņu un maisiņu ar dārzeņiem/augļiem,” mammamuntetiem.lv stāsta skolotāja A.Periligina.

Padalīšos ar vienu recepti, ko var paņemt līdzi uz skolu gan skolēns, gan pieaugušais.

 

karstmaizesKartsmaize ar olu

Sastāvdaļas 1 porcijai:

2 šķēlītes baltmaizes, 

desa vai karbonāde;

tomāta šķēle;

sviests pārziešanai;

ola.

Reklāma
Reklāma


Gatavošana:

Gatavojam sviestmaizi - paņemam vienu baltmaizes šķēlīti, ko apsmērējam ar sviestu. Virsū liekam desu un tomāta šķēli. Otrai baltmaizei izgriežam viducīti, un liekam virsū sagatavotajai sviestmaizei. No otras baltmaizes šķēlītes izgriežam viducīti un liekam virsū mūsu sviestmaizei. Izgrieztajā maizes caurumā iesitam jēlu olu. 

Visu kompozīciju liekam cepeškrāsnī uz 15 minūtēm (180 grādi).

 

Iesūtījusi: Anna Periligina, skolotāja un topošā māmiņa, konkursa Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai dalībniece

 

Sastāvdaļas