Pildītas olas 3 dažādās variācijās - ar avokado, ar ķilavām, ar svaigu lasi
Pildītu olu pagatavošana patiesībā aizņem visai maz laika, tāpēc noteikti ir vērts tās iekļaut sava svētku galda uzkodu klāstā!
PILDĪTAS OLAS AR ĶILAVĀM JEB "VĪRA BUČA"
Sastāvdaļas:
- vārītas olas
- majonēze
- ķilavas
- garšvielas
- zaļumi
Gatavošana:
- Novārītās olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumu.
- Olas dzeltenumu saspaida ar dakšiņu, pievieno baziliku (sasmalcinātu), piparus un majonēzi.
- Visu samaisa viendabīgā masā.
- Ar konditorejas uzgali šo masu pilda olu vidiņos (pārgriezto olu pusītēs).
- Pāri pārliek ķilaviņas.
- Tās dekorē ar zaļumiem.
PILDĪTAS OLAS AR LASI
Sastāvdaļas:
- vārītas olas
- auksti kūpināts lasis
- pipariņi
- majonēze
- zaļumi
Gatavošana:
- Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.
- Olu dzeltenumiem pievieno smalki sagrieztu lasi, piparus un majonēzi.
- Visu samaisa viendabīgā masā un pilda olu baltumu pusītēs.
- Dekorē ar lasi un zaļumiem.
PILDĪTAS OLAS AR AVOKADO
Sastāvdaļas:
- vārītas olas
- 1 gatavs (mīksts) avokado
- 2 ēd.k. svaigā siera
- citronu sula
- pipari
Gatavošana:
- Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumus.
- Nomizo avokado un samīca to ar dakšiņu, pievieno olu dzeltenumus, piparus, svaigo sieru, nedaudz iespiež citrona sulu.
- Gatavo masu ar konditorejas uzgali pilda olu pusītēs.
- Dekorē ar zaļumiem un citroniem.
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv