Veselīgu un pavisam vienkāršu salātu receptes - brokastīm, pusdienām, vakariņām
Ir patiešām daudz un dažādu salātu veidu. Arī mēs paši virtuvē varam pagatavot salātus ''pa savam'', un arī tā būs viena no daudzajām salātu receptēm. Šeit vari aplūkot pavisam nesarežģītas un vasarīgas pašmāju salātu receptītes.
Burkānu-redīsu salāti
Sastāvdaļas:
- burkāni
- redīsi
- lociņi
- salātu kefīrs vai krējums
- sāls
Gatavošana:
- Nomizo burkānus, tos smalki sarīvē.
- Nomazgā redīsus, sasmalcina.
- Smalki sagriež lociņus.
- Visām sastāvdaļām pievieno sāli un salātu kefīru vai skābo krējumu, visu samaisa.
- Var pasniegt pie gaļas ēdieniem vai arī vienkārši tāpat.
Redīsu salāti
Sastāvdaļas:
- redīsi
- svaigi gurķi
- lociņi
- dilles
- salātu kefīrs vai skābais krējums
- sāls
Gatavošana:
- Redīsus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs.
- Gurķus nomazgā un arī sagriež plānās šķēlītēs.
- Lociņus sasmalcina.
- Visām sastāvdaļām pievieno sāli, salātu kefīru vai skābo krējumu.
Kāpostu-apelsīnu salāti
Sastāvdaļas:
- svaigi kāposti
- apelsīni
- citronu sula
- nedaudz cukura
- jāņogas
Gatavošana:
- Sasmalcina kāpostu.
- Nomizo apelsīnu un sagriež kubiņos.
- Kāpostiem un apelsīniem piespiež citronu sulu un pieliek cukuru.
- Salātus izmaisa un beigās pievieno jāņogas.
Salāti sanāk saldenskābi un ir veselīgi!
Kāpostu salāti
Sastāvdaļas:
- svaigi kāposti
- svaigi gurķi
- tomāti
- olīveļļa
- zaļumi
- sāls vai citronpipari
Gatavošana:
- Kāpostu sasmalcina.
- Gurķus sagriež salmiņos.
- Tomātus sagriež vai nu salmiņos, vai nelielās daiviņās.
- Zaļumus sasmalcina.
- Visām sastāvdaļām pievieno sāli vai citronpiparus un olīveļļu, tos izmaisa.
Receptes: Agita Gabrāne