Ar kūpinātu vistiņu pildītas pankūkas
Nelielās ar žāvēto gaļu un šampinjoniem pildītās pankūciņas garšos arī izvēlīgiem ēdājiem.
Sagatavošana: 45 minūtes
Cepšana: 20 minūtes
Divām personām
Nepieciešamie produkti
7 olu baltumi
60 ml ūdens
1 ēdamkarote kukurūzas miltu
175 g sagrieztas kūpinātas vistas filejas
200 g sagrieztu šampinjonu
2 sakapāti jaunie sīpoliņi
2 ēdamkarotes biezpiena (mājas siera) (0% tauku)
1 ēdamkarote sakapātu loku
20 loku stiebriņi (applaucēti, lai padarītu tos elastīgākus)
sāls, melnie pipari
Saputo olu baltumus, kukurūzas miltus un ūdeni. Uzkarsē pannu ar pretpiedeguma pārklājumu, ar ēdamkaroti liek uz tās maisījumu, lai iegūtu 20 apaļas pankūkas (10 cm diametrā). Nosusina uz papīra dvieļa un atstāj istabas temperatūrā.
Viegli ieeļļotā pannā uz vidējas uguns cep kubiņos sagrieztu vistu, šampinjonus un sakapātus sīpolus. Nogriež mazāku uguni, pievieno biezpienu, pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem, pieber sāli un maltus melnos piparus.
Uz pankūkas uzliek pildījumu un saloka. Aizsien ar applaucēto loka stiebriņu. Uzglabā vēsumā un pasniedz istabas temperatūrā.
Avots: Pjērs Dikāns "Dikāna receptes", Zvaigzne ABC.