Pagatavo pilngraudu batoniņu mājās! Noderēs arī pusdienu kārbiņai
Iemācies pagatavot gardu batoniņu pats – tā būs lieliska uzkoda starp ēdienreizēm un noderēs arī pusdienu kārbiņai.
Sastāvdaļas:
400g žāvētu augļu – plūmes, rozīnes, dzērvenes
100g pilngraudu auzu, rudzu vai griķu pārslas
100g sēklu – ķirbju, saulespuķu
100g lazdu riekstu
Gatavošana:
- Sākumā žāvētos augļus, riekstus un sēklas samaļ, lai veidojas ķepīga masa.
- Pilngraudu pārslas vispirms var arī apgrauzdēt uz pannas (bez taukvielām).
- Tad šai masai pievieno pilngraudu pārslas un visu samīca. Visu liek taisnstūrveida traukā un piepresē.
- Šo visu atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm. Beigās sagriežot, izveido batoniņus.
Šos batoniņus ledusskapī glabāt drīkst ne ilgāk kā nedēļu!