Pagatavo pilngraudu batoniņu mājās! Noderēs arī pusdienu kārbiņai

Iemācies pagatavot gardu batoniņu pats – tā būs lieliska uzkoda starp ēdienreizēm un noderēs arī pusdienu kārbiņai.
Šos batoniņus ledusskapī glabāt drīkst ne ilgāk kā nedēļu!

FOTO: Shutterstock.com

Šos batoniņus ledusskapī glabāt drīkst ne ilgāk kā nedēļu!

Sastāvdaļas:

400g žāvētu augļu – plūmes, rozīnes, dzērvenes

100g pilngraudu auzu, rudzu vai griķu pārslas

100g sēklu – ķirbju, saulespuķu

100g lazdu riekstu

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Sākumā žāvētos augļus, riekstus un sēklas samaļ, lai veidojas ķepīga masa.
  2. Pilngraudu pārslas vispirms var arī apgrauzdēt uz pannas (bez taukvielām).
  3. Tad šai masai pievieno pilngraudu pārslas un visu samīca. Visu liek taisnstūrveida traukā un piepresē.
  4. Šo visu atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm. Beigās sagriežot, izveido batoniņus.

 

Šos batoniņus ledusskapī glabāt drīkst ne ilgāk kā nedēļu!

Saistītie raksti