Vienreiz baudījis, ēdīsi atkal - prosas biezputra
Jāatzīst, prosas biezputra nav pārāk populārs brokastu ēdiens. Tomēr tie, kuri vienreiz izmēģinējuši, vāra atkal un atkal.
Nepieciešams:
1 glāze prosa
2 glāzes ūdens
sāls
cukurs
piens
sviests
Gatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, uzreiz ieber prosu.
Pieber šķipsniņu sāls.
Vāri minūtes 15 - 20 (uz mazas uguns), tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".
Kad prosa uzvārījusies, pielej pienu, tā, lai nosegtu putru.
Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru, pieliec klāt sviestu.
Samaisi, lai izkūst sviests. Kad putra sāk burbuļot, noņem no uguns.