Vienreiz baudījis, ēdīsi atkal - prosas biezputra

Jāatzīst, prosas biezputra nav pārāk populārs brokastu ēdiens. Tomēr tie, kuri vienreiz izmēģinējuši, vāra atkal un atkal. 

Prosas biezputra līdz šim nav pienācīgi novērtētā. Tāpēc - izmēģini!

FOTO: Shutterstock.com

Prosas biezputra līdz šim nav pienācīgi novērtētā. Tāpēc - izmēģini!

Nepieciešams:

1 glāze prosa
2 glāzes ūdens
sāls

cukurs
piens
sviests 

 

Gatavošana:

Katliņā ielej ūdeni, uzreiz ieber prosu.

Pieber šķipsniņu sāls.

Vāri minūtes 15 - 20 (uz mazas uguns), tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".

Kad prosa uzvārījusies, pielej pienu, tā, lai nosegtu putru. 

Reklāma
Reklāma

Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru, pieliec klāt sviestu.

Samaisi, lai izkūst sviests. Kad putra sāk burbuļot, noņem no uguns.

 

 

 

Sastāvdaļas