Plānās rudzu pankūkas ar ikriem - brīvdienas rītam
Protams, ka jebkuru rītu var padarīt jaukāku, atliek tikai izcept gardas pankūkas!
Sastāvdaļas:
- kviešu milti - 150g
- rudzu milti - 150g
- ūdens (var pieliet arī daļu piena) - 350ml
- olas - 2gab.
- sāls, cukurs - pēc garšas
- eļļa cepšanai
- ikri un krējums pēc izvēles
Gatavošana:
- Bļodā iesit olas un sakuļ ar pāris ēdamkarotēm ūdens vai piena.
- Pamazām pievieno miltus un atlikušo ūdeni vai pienu.
- Lai milti nesaiet kunkuļos, jau sākumā var piemest šķipsniņu rupjās sāls.
- Ja nepieciešams, var pieliet vēl ūdeni.
- Mīklai jāsanāk tik šķidrai, lai tā vienmērīgi izplūstu pa sakarsētu pannu ar nedaudz eļļu.
- Pankūkas cep zeltaini brūnas.
Pasniedz ar sarkanajiem ikriem un krējumu!
Lai klasiski pirmā neizdevusies pankūka izdotos, ieteicams labi uzkarsēt un ietaukot pannu!
Recepte: ''Aikāgaršo''