Saldām brokastīm cepam sirsniņvafeles
Mīkstās vafeles pasniedz ar svaigām ogām vai svaigu ogu mērci!
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 150-200g cukura (vai pēc garšas)
- vaniļas cukurs
- 1.5 glāzes miltu (mīklai jābūt ne šķidrai, ne biezai, tāpēc milti jāpievieno pēc vajadzības)
- 200g sviesta
- 1 glāze piena
Gatavošana:
- Sākumā olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, līdz cukurs ir izkusis.
- Izkausē sviestu.
- Tad olām ar cukuru pievieno sviestu, lēnām pievieno miltus, tos iemaisot, lai masa nesaiet kunkuļos, to izmaisa.
- Pievieno pienu, taču ne pārāk daudz.
- Vafeļu masas konsistencei jābūt pabiezai, taču ne pārāk biezai.
- Sakarsē vafeļu pannu un cep zeltaini-brūnas vafeles. Pirms vafeļu cepšanas pannu var nedaudz ietaukot.
Gatavās vafeles pārkaisa ar pūdercukuru. Tās var ēst ar kādu gardu ievārījumu vai bērnu iecienīto nutellu!
Recepte: Agita Gabrāne