Mannas plācenīši jaukām brokastīm
Šoreiz brokastīs nevārīsim mannā putru, bet gan cepsim mannas plācenīšus! Starp citu, šis ir veids, kā izmantot neapēsto mannā putru.
Sastāvdaļas:
- glāze mannas
- ēdamkarote cukura
- 2 olas
- 3 glāzes piena
- kanēlis
- nedaudz sāls
- taukvielas, ar ko ietaukot pannu
- milti pēc vajadzības
Gatavošana:
- Sākumā izvāra (pienā) mannā putru un to padzesē.
- Tad tai pievieno cukuru, olas, šķipsniņu sāls, kanēli un pieber miltus.
- Tad iegūto masu kārtīgi izmaisa.
- Ja vēlās, var pievienot kādu sarīvētu vai smalki sagrieztu augli (banāni, āboli).
- Sviestā (vai taukvielā pēc izvēles) cep nelielus mannas plācenīšus.
Recepte: Agita Gabrāne