Recepte veģetāriešiem: Gandrīz omlete
Nepieciešams:
- šķidrums no 1 bundžiņas konservētu balto pupiņu
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- 200 ml turku zirņu miltu
- melnā sāls (kala namak) pēc garšas
- šķipsniņa cepamā pulvera
pildījumam:
- 10 melnās olīvas
- 1 sakapāts tomāts
- 1/2 gl. sakapātu pētersīļu lapu
- 2 ēd. k. saldētas vai konservētas kukurūzas
- mazliet eļļas cepšanai
Šķidrumu no pupiņām ar mikseri saputo stingrās putās. Turku zirņu miltus sajauc ar putukrējuma stindzinātāju, melno sāli un cepamo pulveri un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno pupiņu šķidruma putām. Kad viss bez kunkuļiem samaisīts, ar karoti iecilā pildījuma sastāvdaļas.
Pannā lej eļļu, kad tā ir uzkarsusi, pievieno omletes masu, samazina uguni, uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes. Tad apgriež uz otru pusi un uz straujas uguns, neliekot pannai vāku, apcep otru pusi zeltaini brūnu.
Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.
IDEJA
Saputotu šķidrumu no konservētajām pupiņām, pievienojot cukuru, garšvielas, ogas vai ievārījumu, var izmantot dažādu desertu pagatavošanai, kuros parasti izmanto olu baltumus, piemēram, bezē, sambuks, zefīrs u.c.
Ideja no Ditas Lases grāmatas "Veģetārēšana", ko klajā laidusi izdevniecība "White Book".