Gaļas un olu pīrāgs - sāļā uzkoda
Pietiks našķoties ar cukuru! Šodien launagā saulains sāļais našķis - pīrāgs.
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- glāze kefīra
- 100g mannas
- šķipsniņa sāls
- muskatrieksts
- 1/2 tējk. sodas
- 200g žāvētas gaļas
- 3 ēd.k. eļļas
- 1 sīpols
- diļļu saišķītis
- dažādas sēkliņas
- milti pēc vajadzības (mīklai jābūt skāba krējuma konsistencē)
Gatavošana:
- Olas sakuļ ar sāli un muskatriekstu, pievieno kefīru un eļļu.
- Gaļu un sīpolus sagriež kubiņos un apcep.
- Atdzesētu pievieno masai.
- Sasmalcina dilles un pievieno masai, pieber arī mannu un sodu.
- Visu rūpīgi samaisa, beigās pievieno miltus, samaisa, lej kēksa formā.
- Pārkaisa sēkliņas un cep gatavu, pārbaudot ar koka irbulīti.
Recepte: Agita Gabrāne