Pankūkas - recepte bez olām un piena
Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. Receptes sagatavojusi uztura speciāliste Ksenija Adrijanova.
Svarīgi atcerēties – ja ir piena alerģija, jāizvairās no piena produktiem pilnībā!
Nepieciešams
- Milti - 1 glāze
- Vaniļas cukurs – 1 ēdamkarote
- Cepampulveris – 1 tējkarote
- Sāls šķipsna
- Kanēļa šķipsna
- 2/3 sojas vai rīsu piena
- 1 banāns
Pagatavošana
Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Banānu ar
sojas vai rīsu pienu sablenderē. Visas sastāvdaļas sajauc kopā
un cep pankūkas.