"Maasdam" siera šķēļu kārtojums ar persikiem
Ēdienu gatavošanas meistares Lindas Vilmansones gardo siermaizīšu recepte.
Sastāvdaļas
2 persiki
1 iepakojums Trikata Maasdam siers šķēlēs
sauja bazilika lapiņu
150g prosciutto šķiņķa
pēc izvēles: sāls, pipari, medus, balsamico etiķis
Pagatavošana
1. Persikus atdali no kauliņiem un sagriez plānās ripiņās, šķiņķi
saplūkā mazākos gabaliņos, bazilika lapiņas atdali pa vienai, sieru
sagriez trīs vienāda izmēra šķēlītēs.
2. Visu pamīšus kārto uz liela dēļa vai šķīvja. Pasniedz ar medu,
balsamico etiķi, citronu, sāli un pipariem. Lieliski noderēs kā
ātri pagatavojama un garda uzkoda viesībām vai pēkšņiem ciemiņiem.
Labi sader ar baltvīnu ar augļainu garšu.