Brokastu recepte: Uz pannas apcepta maize ar šķiņķi, sieru un olu
Sastāvdaļas
4 šķēles baltmaizes
4 šķēles kūpināta cūkgaļas šķiņķa
1 iepakojums Trikata Krievijas siers šķēlēs
2 tējk. sviesta
2 olas
sāls un pipari
Pagatavošana
1. Baltmaizes šķēles apzied ar sviestu un liec apgrauzdēties
sakarsētā pannā.
2. Kad viena maizes puse jau mazliet zeltaina un kraukšķīga, uz tās
liec divas siera šķēlītes, pāri tam divas šķēles cūkgaļas šķiņķa,
tad pāri vēl divas siera šķēles un noslēdz ar otru grauzdētās
maizes pusi.
3. Samazini plīts karstumu, pannai liec pāri vāku un ļauj maizēm
karsēties, līdz siers izkusis.
4. Tikmēr uz sakarsētas pannas izcep divas olas.
5. Karstmaizes pasniedz uz šķīvja, kā pēdējo pāri liekot cepto
olu.