Zemesriekstu sviesta granola
Šāda veida pagatavojamā granola īpaši iecienīta vegānu vidū. Bez cukura, bez eļļas, bez glutēna. Izklausās neiespējami, bet ir nevainojami gardi!
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes lielo auzu pārslu
- 1/2 tējkarotes kanēļa
- 1/4 tējkarotes jūras sāls
- 1/4 glāzes zemesriekstu sviesta
- 1/4 glāzes medus vai kļavu sīrupa
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Bļodā sajauc auzu pārslas, kanēli un jūras sāli.
- Mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz mazas uguns izkausē zemesriekstu sviestu sajauktu kopā ar medu vai kļavu sīrupu.
- Tos noņem no uguns un pievieno vaniļas ekstraktu.
- Visam šķidrajam maisījumam klāt pievieno sauso un izmaisa, līdz tas viss ir vienmērīgs.
- Iegūto granolas masu klāj uz cepampannas.
- To cep 20-25 minūtes līdz zeltainam paskatam.
- Ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj tai atdzist.
- Kad tā atdzisusi, to var salauzt mazākos gabaliņos un likt traukā noglabāšanai brokastīm, pievienot saldajam ēdienam vai arī ēst vienkārši kā našķi!