Burkānu pankūkas!
Burkāns visiem asociējas kā īsts rudens dārzenis, kas garšo ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Tie lieliski garšo gan svaigā veidā, salātos un zupās. Taču izmēģini to iemānīt arī pankūku receptē!
Sastāvdaļas
- 100g rīvēti burkāni
- 100g milti
- 100ml piens
- 75g skābs krējums 15%
- 1 ola
- 1/2 ēd.k. piparkūku garšvielas
- 1/2 ēd.k brūnais cukurs
- 2 ēd.k. sukādes (ķirbju, cidoniju, apelsīnu utt)
- rīvēta apelsīna miziņa
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
Gatavošana
- Olu bļodā uzputo ar dakšu, pievieno miltus, cukuru, cepamo pulveri, garšvielas, pienu, krējumu, apelsīna miziņu, sagrieztas smalkāk sukādes un visu kārtīgi samaisa.
- Uzkārsētā pannā uzcep pankūkas.
- Pankūkām klāt var pasniegt pienu, kļavas sīrupu, ābolu ievārījumu vai biezpiena masu.