Saldie brokastu mafini
Šie vienkāršie mafini ar musli un pekanriekstiem būs tieši laikā ātrām brokastīm - tos vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā, lai no rīta brokastis nav jāgatavo.
- 150g muslis
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
- 160g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 250ml saldināta sojas piena
- 1 nomizots un sarīvēts ābols
- 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
- 3 ēdamkarotes riekstu sviesta
- 50g pekanriekstu (vai jebkuru citu riekstu pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Bļodā 100g musli sajauc ar cukuru, miltiem un cepamo pulveri.
- Atsevišķi sajauc pienu, ābolu, eļļu un 2 ēdamkarotes riekstu sviesta, tad pievieno sausajām sastāvdaļām.
- Mīklu lej formiņās.
- Sajauc atlikušo musli ar cukuru, riekstu sviestu un pekanriekstiem, un kārto uz mafiniem.
- Cep 25-30 minūtes vai tiklīdz mafini ir pacēlušies un apbrūnējuši.
- Tos var mēnesi uzglabāt saldētavā un ēst brokastīs, kad neko negribās gatavot. Pirms pasniegšanas uzsilda tos cepeškrāsnī.
No: BBC good food