Zaļās pankūkas – ar spinātiem un lociņiem
Raugies, lai zaļumi būtu pietiekami sīki sakapāti, – tad mīklai būs viendabīgāka konsistence un pankūkas sanāks glītākas un garšīgākas. Piedevās labi garšos jogurta mērce vai kefīrs ar garšvielām.
Sastāvdaļas:
- 400 g svaigu spinātu
- 100 g smalki sakapātu lociņu
- 350 ml piena
- 170 g miltu
- 2 olas
- 1 tējk. cepampulvera
- saulespuķu eļļa cepšanai
- šķipsniņa sāls un maltu melno piparu
Pagatavošana:
- Spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecini un izspied lieko šķidrumu. Lapas smalki sakapā.
- Olas sakul ar pienu, sāli un pipariem. Iemaisi spinātus un lociņus.
- Pakāpeniski iesijā miltus kopā ar cepampulveri un maisi, lai izveidojas pabieza mīkla.
- Ar ēdamkaroti liec mīklu sakarsētā un ieeļļotā pannā un uzmanīgi apcep pankūkām vienu, pēc tam otru pusi.