Cepeškrāsnī pagatavojamā brokastu putra ar banāniem un mellenēm
Lai arī cik ļoti neierasti būtu cept brokastu putru cepeškrāsnī, tās garša ir neatkārtojama! Apcepti banāni un mutē kūstošas mellenes.
Sastāvdaļas:
- 50g auzas
- sauja melleņu
- 50g valriekstu
- 2 nogatavojušies banāni
- 30g saulespuķu sēkliņu
- 70g rozīņu
- 5 ēdamkarotes mandeļu piena
- 2 tējkarotes kanēļa
- 2 ēdamkarotes kļavu vai agaves sīrupa
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem ar ventilatora iestatījumu.
- Auzas liek bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni tik daudz, līdz visas pārslas ir iegrimušas - mērcē 10 minūtes, līdz tās uzbriedušas.
- Vienu banānu samīca, otru sagriež nelielos, apaļos gabaliņos.
- Valriekstus salauž mazākos gabalos.
- Kad auzas uzbriedušas un viss ūdens uzsūkts, sajauc kopā ar samīcīto banānu, valriekstiem, kļavu sīrupu, kanēli, mellenēm, saulespuķu sēkliņām, mandeļu pienu un rozīnēm.
- Sajaukto putru izklāj uz cepampannas, virsū uzliekot šķēlītēs sagriezto banānu.
- Visu cep 20 minūtes, līdz kļūst zeltains.
Recepte no: Deliciously Ella