Franču grauzdiņu nūjiņas

Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt  nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!

Foto autore: Viktorija Kožemjakina

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autore: Viktorija Kožemjakina

Gatavošanas laiks 10 min.

 

Sastāvdaļas (4 porcijām)

2 sakultas olas, sakultas

8 maizes šķēles gaišās maizes (derēs jebkura tipa baltmaize, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām)

1 glāze piena

1 tējk. cukura

1/2 tējk. sāls

1/2 tējk. kanēļa

1/4 tējk. muskatrieksta

nedaudz rapšu eļļas cepšanai

 

Mērcei:

150 g rikottas siera

Reklāma
Reklāma

1 ēdamk. vijīga medus vai kļavu sīrupa

svaigas ogas pasniegšanai

 

Pagatavošana 

1) Lielā traukā sajauciet olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu. 

2) Maizi sagrieziet nūjiņās. 

3) Sakarsējiet pannu, iesmērējiet to ar eļļu. 

4) Kamēr panna uzkarst, apmērcējiet maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstājiet maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cepiet ~ 1 min no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.

5) Mērcei sajauciet rikottas sieru ar medu vai sīrupu.

6) Baudiet siltus ar mērci un svaigām ogām.

 

Receptes idejas autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti