Omlete ar bri sieru

Iesaka garšas eksperte Signe Meirāne

Omlete ar bri sieru

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 10 g sviesta
  • 2 timiāna zariņu lapas
  • 100 g brī siera šķēlēs
     

Karamelizētiem sīpoliem:

  • 30 ml olīveļļas cepšanai
  • 300 g nomizotu sarkano sīpolu, sagrieztu plānās šķēlītēs
  • 2 timiāna zariņu lapas
  • 70g Demeraras cukura
  • 75 ml aveņu etiķa
  • ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 4 olas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 10 g sviesta
  • 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 100 g brī siera, sagriezts šķēlēs

 

Pagatavošana:

1.Sīpoliem katlā liek visas sastāvdaļas un, uz lielas liesmas maisot, karsē, līdz cukurs izkūst un sāk burbuļot. Tad nogriež vidēju liesmu un karamelizē, līdz sīpoli kļūst sīrupaini.

Reklāma
Reklāma

2. Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli un pipariem.

3. Sakarsē pannu, kad tā karsta, pievieno sviestu un izkausē. Pievieno timiānu, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīda olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā dara uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

4. Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj omleti pannā gatavoties 1‒2 minūtes. 

5. Tad uz vienas trešdaļas (kreisās ārējās) liek sieru un karamelizētos sīpolus, ieloka labo ārējo trešdaļu uz centru un to visu pārloka pāri sīpoliem ar sieru. 

6. Omleti pārloka uz pusēm un pasniedz uz grauzdētas maizītes.