Saldā un sāļā putra. 2 recepšu idejas
Tradicionāli domājam, ka brokastu putra var būt tikai salda un pienā vārīta, bet tā nebūt nav. Izmēģini divas receptes – krēmīgo saldo auzu pārslu putru vai sāļo 7 graudu putru ar cūkgaļas kraukšķiem. Par gardām un sātīgām brokastīm!
Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"
Krēmīgā auzu putra
Porcijas lielums: 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 8 minūtes.
Nepieciešams:
1 glāze ūdens
2 saujas pilngraudu auzu pārslu “Herkuless”
Šķipsna sāls
1,5 glāzes auzu dzēriena, piena (paša gatavota vai
pirkta)
Pasniegšanai:
1 sauja purva dzērveņu
1 ēdamk. medus
2 ēdamk. ūdens
Pagatavošana:
Ūdenim pievieno sāli un auzu pārslas un, vārot 2 minūtes,
uzbriedini. Pielej auzu pienu un uz lēnas uguns karsē, līdz pārslas
pilnībā pārsprāgušas un putra kļuvusi krēmīga.
Paralēli karsē dzērvenes ar ūdeni un medu, līdz tās veido saldi
skābenu mērci. Ja vēlies saldāku, pievieno vēl medu. Pasniedz
siltu.
Ja vēlies pagatavot auzu piena dzērienu, te pavisam
vienkārša recepte!
Pašmāju grauzdēto auzu piena dzēriens
Nepieciešams:
150 g pilngraudu auzu pārslu
1 tējk. medus
1,5 l dzeramā ūdens
Pagatavošana:
Grauzdē auzu pārslas uz pannas vai cepeškrāsnī. Aplej ar ūdeni un
liec nostāvēties uz nakti. Visu masu liec blenderī, pievieno medu
un blendē, līdz iegūsti piena konsistenci. Ja blenderis nav ļoti
jaudīgs, izkās pienu caur sietu.
Pasniedzot vienmēr jāsakrata. Uzglabā ledusskapī līdz 3 dienām.
7 graudu putra ar cūkgaļas kraukšķi
Porcijas lielums: 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.
Nepieciešams:
100 g kartupeļu
100 g ķirbja
60 g 7 graudu pārslu “Herkuless”
40 g sviesta
500 ml vistas buljona
1 sauja pētersīļu
10 šķēles auksti kūpināta cūkas šķiņķa, griezta (vai
bekons)
Pasniegšanai:
Skābais krējums
Pagatavošana:
Kartupeli un ķirbi sagriez vienāda lieluma kubiņos un sautē
sviestā.
Pievieno buljonu un vāri 5 minūtes. Pievieno pārslas un, samazinot
karstumu, sautē, līdz veidojas garda putra.
Pieber sakapātus pētersīļus.
Paralēli cepeškrāsnī vai uz pannas apcep cūkgaļas šķēles, lai tās
čurkst un kraukšķ.
Pasniedz kraukšķīgo gaļu, pārberot putrai pāri, un pēc izvēles
pievieno krējumu.
Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"