Šakšuka – āfrikāņu ēdiena recepte pavāra Ērika Dreibanta stilā
Krēmīgas olas, plaucētas aromātiskā tomātu mērcē, pasniegtas ar grauzdētu maizīti, fetas sieru un daudz svaiga koriandra. Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants.
Sastāvdaļas
- 2 sarkanie sīpoli
- 4 ķiploku daiviņas
- Olīveļļa
- 1 t.k kumīna
- 4 dažādas krāsas paprika
- 500g tomātu savā sulā
- 4 olas
- 200 g aunu zirņu
- 1 bunte pētersīļu
- 4 ēd. k. dabīgā jogurta
- Sāls, cukurs, pipari, soja, tabasko
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, cep līdz tie kļūst mīksti.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes.
- Pievieno sasmalcinātus tomātus savā sulā, nedaudz sojas mērci, tabasko, cukuru, kumīnu un sāli.
- Visu pannā uzvāra, laiku pa laikam maisot, un pievieno turku zirņus.
- Visu pannas saturu liek cepeštraukā, iesit olas un cep cepeškrāsnī 180 C grādos 15 minūtes.
- Pa virsu uzber fetas sieru, kapātus pētersīļus un maltus svaigos piparus.