Šakšuka – āfrikāņu ēdiena recepte pavāra Ērika Dreibanta stilā

Krēmīgas olas, plaucētas aromātiskā tomātu mērcē, pasniegtas ar grauzdētu maizīti, fetas sieru un daudz svaiga koriandra. Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants.
Omlete ar turku zirņiem un tomātiem savā sulā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Omlete ar turku zirņiem un tomātiem savā sulā.

Sastāvdaļas

  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 ķiploku daiviņas
  • Olīveļļa
  • 1 t.k kumīna
  • 4 dažādas krāsas paprika
  • 500g tomātu savā sulā
  • 4 olas
  • 200 g aunu zirņu
  • 1 bunte pētersīļu
  • 4 ēd. k. dabīgā jogurta
  • Sāls, cukurs, pipari, soja, tabasko


Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, cep līdz tie kļūst mīksti.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes.
  3. Pievieno sasmalcinātus tomātus savā sulā, nedaudz sojas mērci, tabasko, cukuru, kumīnu un sāli.
  4. Visu pannā uzvāra, laiku pa laikam maisot, un pievieno turku zirņus.
  5. Visu pannas saturu liek cepeštraukā, iesit olas un cep cepeškrāsnī 180 C grādos 15 minūtes.
  6. Pa virsu uzber fetas sieru, kapātus pētersīļus un maltus svaigos piparus.

Saistītie raksti