Avokado krēma maizītes. Jauns veids, kā brokastīs apēst Ķelmēnu maizi!
Ķelmēnu maizes ceptuves saimniece Rūta Mūrniece Mammamuntetiem.lv atklāj recepti, kā viņai vislabāk garšo brokastīs notiesāt Ķelmēnu maizi.
Rakstu sēriju "Valsts gardumi" atbalsta mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Rimi".
Interviju ar Ķelmēnu maizes radītāju Juri Pauloviču un viņa meitu, maizes ceptuves vadītāju Rūtu lasi šeit Atbildība par 2,5 tonnām rupjmaizes dienā. Ķelmēnu saimnieks par galvenajiem iecēlis savu meitu un dēlu.
Sastāvdaļas:
Avokado 2gb
Laims 1,5 gb
Krēmsieras 1 ēdk.
Sāls un pipari pēc garšas
Olas 3gb
Ķelmēnu rudzu maize 3 šķēles
Pēc vēlmēm pievieno kajēnas piparus un zaļumus.
Gatavošana:
1) Olas novāra 4min.
2) Divus avokado ieliek blenderī. Pievieno sulu no pusotra laima. Pievieno arī krēmsieru un pāris šķipsnas sāls un nedaudz piparu, visu sablendē krēmīgā masā.
3) Uz rupjmaizes šķēlēm uzsmērē avokado krēmu.
4) Pa virsu krēmām kārto vārītu olu, pārkaisa ar garšvielām pēc izvēles, piemēram, kajēnas piparus, redīsu mikrosalātus.
Lai gardas brokastis!