Vasaras brokastīm – sparģeļi un vēršacs
Latvijā sparģeļu sezona ir tieši šobrīd, tāpēc baudi šos uzturvielām bagātos augus arī brokastīs!
“Mores sparģeļus” gatavo pavārs Normunds Baranovskis.
1 personai
Gatavošanas laiks: 5 minūtes
Sastāvdaļas
120 g sparģeļu
1 tējk sviesta
1 tējk sezama eļļas
1 ola
1 sauja sezama sēklu
1 šķipsna sāls
Gatavošana
1. Pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec apcept sparģeļus.
2. Nedaudz maisot, cep 2 minūtes.
3. Noņem no pannas, liec šķīvī. Pārkaisi ar sāli un uzliec pannas vāku, lai neatdziest.
4. Uz jau taukainās pannas uzcep olu, pārkaisi ar šķipsnu sāls.
5. Pasniedz tieši pa virsu sparģeļiem un visam pievieno sezama sēklas.