Putotā omlete

Omlete tieši tāpat kā olu kultenis pamatā sastāv no sakultām olām, taču atšķirībā no kulteņa omleti pannā vairs nemaisa, bet ļauj tai sarecēt. Ja omleti bagātina ar pildījumu, sanāk brīnišķīga brokastu vai vakariņu maltīte.
Ideja brokastīm, uzkodai vai vieglām vakariņām.

FOTO: Shutterstock.com

Ideja brokastīm, uzkodai vai vieglām vakariņām.

Sastāvdaļas

  • 3 olas.
  • 1 ēdk. sviesta.
  • sāls, malti pipari.

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pieber šķipsniņu sāls un piparus un ar dakšiņu sakul.
  2. Baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā dzeltenumos. Pannā sakarsē sviestu un ielej sakultās olas. Uzliec vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz omlete sarec.
  3. Turpat pannā pārloki uz pusēm un uzslidini uz šķīvja.

Saistītie raksti