Putotā omlete
Omlete tieši tāpat kā olu kultenis pamatā sastāv no sakultām olām, taču atšķirībā no kulteņa omleti pannā vairs nemaisa, bet ļauj tai sarecēt. Ja omleti bagātina ar pildījumu, sanāk brīnišķīga brokastu vai vakariņu maltīte.
Sastāvdaļas
- 3 olas.
- 1 ēdk. sviesta.
- sāls, malti pipari.
Pagatavošana
- Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pieber šķipsniņu sāls un piparus un ar dakšiņu sakul.
- Baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā dzeltenumos. Pannā sakarsē sviestu un ielej sakultās olas. Uzliec vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz omlete sarec.
- Turpat pannā pārloki uz pusēm un uzslidini uz šķīvja.