Recepte jaudīgam dienas sākumam – četru graudu putra ar zemesriekstu sviestu un ogām
Kā padarīt brokastu putru jaudīgāku? Ar zemesriekstu sviestu! Zemesrieksti ir lielisks Omega-3 taukskābju avots un, kā zināms, veselīgie tauki organismam ir ļoti nepieciešami. Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

FOTO: Shutterstock.com
Putra ar zemesriekstu sviestu un ogām – jaudīgam dienas sākumam.
4 personām
Nepieciešams:
- 200 g četru graudu pārslu putras;
- 200 g ogu;
- 250 ml ūdens;
- 250 ml piena;
- 4 tējk. zemesriekstu sviesta bez cukura;
- 4 olas.
Pagatavošana
Lej katlā ūdens, pievieno pienu un liec vārīties uz plīts. Verdošā ūdenī ber pārslas un vāri aptuveni 10 minūtes. Aptuveni pēc 5 minūtēm pārsit olas un iemaisi tās putrā.
Vārīšanas laikā pievieno saldētās ogas (ja ir pieejamas svaigas, pievieno tās, kad putra ir gatava pasniegšanai). Gatavai putrai pievieno tējkaroti zemesriekstu sviesta